Проблем е мизерията на народа при просперитет на управляващите

Проблем е мизерията на народа при просперитет на управляващите
Медиите и политиците ни оставят с впечатлението, че основният ни проблем сега е вирусът.

Както и пехливанските борби са него и вида ваксини и медицински експерименти с нас. Да, ама не!

В това време на криза, когато много бизнеси са затворени за месеци, когато някои от тях вече са фалирали, когато хора са останали без работа или са в неплатен отпуск с мижавата надежда за някаква държава помощ, цените на основни хранителни стоки стремглаво вървят нагоре.

Всеки ден оставяме все повече и повече в магазините за храна, а купуваме все по-малко. Това не се коментира от гербоидите. Като ги слушам, явно проблемите са спазването на мерките и зелените коридори за ваксиниране. А как пенсионер с 300 лева пенсия ще оцелее, дори да не си купува нищо друго, само храна, никой от тях не коментира.

Мизерията господства над българската земя. И бих препоръчала на оялите се управляващи да отидат в селата, в Северозападна България, в Странджа, в малките градове, да видят тефтерите с вересии в селските и квартални магазинчета и как хора, работили 40 години, износват дрехи на възраст колкото трудовия им стаж, как ходят със скъсани обувки и си броят стотинките за хляб. Тогава коментирайте докъде докарахте българския народ.

Всичко е свързано. Пари в България има, но те са канализирани само и единствено към властта.

Представителни разходи за стотици хиляди, народните ви избранници от сегашните например харчат по 50-60 000 лева на година за пътни разходи, защото били до избирателните си райони.

А в същото време избирателите им не им знаят имената и не са им виждали очите. Да попитам колко пенсионери могат да живеят охолно, ако само тази сума от едни пътни на депутат се раздели между тях – петима пенсионери могат да живеят с по 1000 лева на месец само от пътните на един техен избраник. Не говоря за разходите за съветници, не говоря за бонусите и заплатите.

Парите отиват само за удобство на властта, а на хората се подхвърлят трохи, които дори не им позволяват да оцелеят…..в земя, която е като рай – плодородна, с добър климат и трудолюбиви хора!

Колко хора се самоубиха от мизерията?!? И всяка една такава смърт тежи на съвестта на тези, които ни управляват и нехаят за живота ни. Миналият ден една майка на дете с увреждания искаше евтаназия за себе си и детето си – отново заради мизерия. Какво прави вашият прехвален ЕС в такива случаи?

Или са много европейски прайдовете, ама по-добре да си мълчим колко европейски граждани в България умират в мизерия?!? Това ли са ви евроатлантическите ценности и свобода – да избираш дали да живееш в ад или да приключиш завинаги?

На вашата съвест тежат, управляващи! И клетвите на хората ще ви стигнат – вас и поколенията ви, защото няма по-грозно и отвратително предателство от това да предадеш народа си!

Повече никога не трябва да позволяваме българи да умират и живеят в мизерия, отчаяни и обезверени.

Трябва да дадем надежда за хората, че ще има утре, че България ще я има и че ние – българите, можем и ще се справим и с тази катастрофа!
Бог да пази България!

Елена Гунчева

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.