Радев: НАТО не е искало разполагане на допълнителни войски и бази у нас

Радев: НАТО не е искало разполагане на допълнителни войски и бази у нас
„Решаването на кризата в Украйна няма да стане с употреба или заплахи за употреба на сила, а с диалог и дипломатически средства.

Последваща ескалация на напрежението ще дестабилизира не само нашия регион, но и цяла Европа.

Никой не е искал нищо от България, така че всякакви спекулации са излишни“. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев след Богоявленския водосвет в София, пише Нова тв.

По думите му към момента никой не е поставял въпроса за разполагане на военни бази в България заради кризата между Русия и Украйна.

Тази позиция потвърди и министърът на отбраната Стефан Янев, който изтъкна, че няма разминаване между него и президента Румен Радев.

Той обясни, че България участва във взимането на решенията и ако има взето решение, то ще бъде обсъдено и у нас.

„България е най-големият поддръжник на европейската интеграция на страните от Западните Балкани и специално на братската Република Северна Македония. Но това зависи от изпълнението на копенхагенските критерии за членство от всяка страна-кандидат.

България продължава да бъде открита за диалог. Приветствам намеренията на българското правителство да бъде активизиран диалога по всички важни теми от взаимен интерес“, заяви държавният глава във връзка с членството на РСМ в ЕС.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.