Радев скастри кабинета и отсече: Няма да допусна въвличане на България във войната в Украйна!

Радев скастри кабинета и отсече: Няма да допусна въвличане на България във войната в Украйна!
Като държаевен глава няма да допусна въвличането на България в този конфликт.

Избран съм, за да отстоявам сигурността на българите и мира в България. Цената на войната я плащат гражданите, а не телевизионните проповедници. Моята грижа са хората. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Той коментира и първите 100 дни на кабинета на Кирил Петков:

В една невиждана досега каскада от кризи правителството имаше своите 100 дни. Но тези кризи не дават толеранс на българските граждани и на бизнеса. Цените растат. Аз очаквам правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствена сигурност. Все още хората очакват резултати.

Учудуващо за мен и объркващо за много хора е системното отстраняване на кадрите на служебните правителства, които разкриха множество корупционни схеми, от които реално започна промяната. Така че, много надежди са свързани с това правителство, но много са и очакванията за много по-бързи резултати.

Очаквам не само посланикът на Руската федерация – всички посланици в България, да работят и да се изявяват в рамките на своя статут, с уважение към българските институции и суверенитет, категоричен е Радев.

Войната определено ще принуди ЕС да действа много по-солидарно и ако това се случи, ще бъде наистина успех за българското правителство, коментира Радев по въпроса за общите преговори на ЕС за доставки на газ.

Той пристигна в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, където ще отправи приветствие към студентите и академичната общност от Националната академия за театрално и филмово изкуство по случай Международния ден на театъра – 27 март. Студентите ще изнесат спектакъла „Дъх разстояние“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.