Оскари 2020: Кои са фаворитите според кинокритиците?

Вчера Американската филмова академия обяви номинираните за най-престижната кино награда, а претендентите в повечето категории са толкова силни, че ще държат киноманите в напрежение до 9 февруари, когато ще бъде излъчена церемонията по връчването на Оскарите.

След вчерашният анонс започва и дългото обсъждане – кои са фаворитите, кои ще бъдат изненадите, кой ще спечели, кой ще е големият губещ?

За съжаление в трепетното очакване няма да участва Теодор Ушев, който остана без номинация за прекрасния “Физика на тъгата”. Феновете на “Жокера” обаче могат да са напълно убедени, че той ще си тръгне с поне една статуетка от 11-те категории, в които е номиниран.

Още по темата

13 яну 2020 16:30

22

“Всички фенове на “Жокера” сме спокойни. Това бе един от най-силните филми на изминалите месеци. Имам 3 сериозни фаворита, единият е “Жокера”. Там за мъжка роля Хоакин Финикс няма как да не вземе “Оскар”. “Джоджо заека” е невероятен филм. Третият е “1917”, това коментира киножурналистът Стаси Айви пред Bulgaria ON AIR.

Според кинокритика Димитър Дринов изненади в номинациите няма. По думите му винаги може да се говори за филми, които не са намерили място сред номинираните, но са наши, лични фаворити.

Номинациите за Мартин Скорсезе, Куентин Тарантино, Ал Пачино, Антъни Хопкинс Джонатан Прайс пък навеждат на мислъта, че може би ще станем свидетели на “възраждането на старите кучета”.

“Джонатан Прайс в “Двамата папи” е феноменален. Това е актьор, който не говори испански, но играе аржентинец и говори испански с аржентински акцент, което е страхотно”, коментира Стаси Айви, но не мисли, че Прайс ще отмъкне Оскара за най-добра мъжка роля на Хоакин Финикс. Фаворитът в тази категория на Димитър Дринов пък е Адам Драйвър, който е отличен за “Брачна история”.

“За мен “Брачна история” е изключителен филм, казва Дринов и е категорично против твърдението, че това е банална история за брак и раздяла. – “Жокера” също може да се нарече една банална история за човек с луда майка, който е неглижиран от обществото и накрая убива някого. Моята гледна точка е, че всеки филм може да бъде сведен до нищожен. Мен лично “Брачна история” ме впечатли с герои, но и с нещо, което обикновеният зрител няма да забележи. В този фимл има адски много кино. И под кино имам предвид дори начин, по който е изградена една сцена. Много ми харесва тази арка на героите. Много се радвам, че Скарлет Йохансон се завръща с подобни номинации”, отбеляза Димитър Дринов.

Но има ли шанс един филм от Южна Корея да пребори големите имена в категориите?

“Паразит” е изключителен филм. Няма една слаба минута. Страшно много ми хареса историята и актьорската игра. Но може би няма шанс да се прибори за “Най-добър филм”, но наградата за чуждоезичен филм му е в кърпа вързан”, обяснява Айви.

Според Стаси Айви “1917” и “Имало едно време в Холивуд” са най-големите претенденти за голямата награда “Най-добър филм”.

“Много ще се радвам, ако тази година политическите и социални речи бъдат сведени до минимум”, завърши Дринов.

“Брад Пит направи страхотна реч, без тя да бъде политическа”, посочи Айви, визирайки думите на актьора по време на наградите “Златен глобус”. Брад Пит спечели златната статуетка за най-добър поддържащ актьор в лентата “Имало едно време в Холивуд”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.