Радев с ново горещо изказване за Украйна и протестите срещу него

Радев с ново горещо изказване за Украйна и протестите срещу него

Криейки се зад Украйна, управляващата коалиция все повече отстъпва от редица важни европейски ценности. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Бургас

„Върховенство на правото, а не неговото погазване, борба с корупцията, а не нейната закрила, прозрачност, а не задкулисния, повишаване на стандарта на живот на хората, а е тяхното ограбване и много важно отговорност пред избирателя, а не неговата измама“, добави той.

„Има много протести. Има протести срещу войната, има социални протести, има протести срещу бюджета, срещу политиката на доходите. България е демократична страна и всеки има право да протестира. Въпросът е протестите да водят до някакъв резултат“, заяви той във връзка с готвения протест пред президентството заради думите му, че Украйна сама води войната.

Радев призова управляващата коалиция да се заеме с българския дневен ред и проблемите на българите.

„Темата Украйна се експлоатира като спасителен пояс, с който да отдалечат внимание на хората, че няма визия, програма и реални действия. Това криене зад Украйна може да работи, но за известно време, защото проблемите се трупат“, заяви президентът.

Той присъства в Бургас на възпометелна церемония по повод 11-тата годишнина от атентата в Сарафово.

В религиозен ритуал беше спомената паметта на загиналите петима израелски туристи и българския шофьор Мустафа Кьосов.

В обръщението си президентът Румен Радев заяви, че българската държава и Израел ще продължат да стоят заедно, солидарни и безкомпромисни, в борбата срещу тероризма.

Той припомни, че тази година България отбелязва 80 години от спасяването на българските евреи и подчерта, че това е един безпрецедентен акт за Европа.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.