Русия струпвала войски на СВОЯ територия. А САЩ от 15години имат въоръжени сили на наша / и не само/ територия

Русия струпвала войски на СВОЯ територия. А САЩ от 15години имат въоръжени сили на наша / и не само/ територия
Русия струпвала войски на СВОЯ територия.А САЩ от 15години имат въоръжени сили на наша / и не само/ територия.

И тези сили са тук не по линия на членството ни в НАТО, а по силата на Споразумение от 2006г., сключено между правителствата на БЪЛГАРИЯ и САЩ за сътрудничестно в областта на отбраната.

За базите не се плаща наем, за стоките не се плаща ДДС , освободени са от всякакви такси – пътни, летищни, от вносни и износни мита, освободени са от данък доход и задължение за социални осигуровки.

Без съгласието на властите на Съединените щати, въздухоплавателни, плавателни и моторни превозни средства на правителството на Съединените щати не могат да бъдат подлагани на оглед.

Военните могат да си строят магазини, клубове, обекти за отдих и развлечения и други подобни без лицензи, проверки и какъвто и да е законодателен контрол.

България дори се е отказала от правото си на юрисдикция при извършване на правонарушения.

На практика базите са със статут на посолство – т.е. американска територия.

Всичко това се случва на наша земя, под българското небе, до нашите деца.

Румяна Ченалова

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.