Стефан Янев би оглавил следващото правителство, но не на всяка цена

Стефан Янев би оглавил следващото правителство, но не на всяка цена
„Не на всяка цена„.

Това каза пред БиТиВи служебният премиер Стефан Янев в отговор на въпрос дали е възможно той да ръководи следващ редовен кабинет.

Янев допълни, че това е интересен въпрос. „Не съм получавал такава покана. Такава покана трябва да е на базата на визия, коалиция, приоритети, програма“, уточни той.

„Както в живота, така и в политиката няма невъзможни неща. Въпросът е да има логика, да има критична маса от мислещи хора, каза служебният премиер. Има много неотложни проблеми за решаване. Ще му трябва много воля, много сила от партиите. Да се върви напред.

Министрите си носят отговорност. Има момент на съгласуване“, обясни Янев за решението на служебния здравен министър Стойчо Кацаров да отстрани проф. Асен Балтов от шефското място на „Пирогов“. След доклада на НЗОК министър Кацаров е длъжен да реагира.

Янев изтъкна, че решението за отстраняването на шефа на Института за спешна медицинска помощ „Пирогов“ проф. Асен Балтов е след доклад на Здравната каса за нарушения.

Припомняме, докладът бе оспорен от ръководството на „Пирогов“.

„По принцип е добре, когато се правят такъв тип уволнения-назначения да стават очи в очи и нещата да се казват в прав текст. Трябва да има диалог, да се чуят аргументите и на другата страна„, каза Янев.

При такъв доклад, който е категоричен от Здравната каса, поведението на Кацаров би било точно такова, той няма друг изход, обясни Янев.

На въпроса, че самият служебен здравен министър Стойчо Кацаров е подписал документи, за да не плаща изследванията си след прекаран коронавирус, Янев каза, че не му е много ясна картината. За да сме наясно, трябва да всеки за себе си да е наясно.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.