Стотици трактори и комбайни на изхода на Стара Загора. Тръгват към София

Стотици трактори и комбайни на изхода на Стара Загора. Тръгват към София
Стотици земеделски производители с тежка техника – трактори, комбайни и други се събраха на изхода на Стара Загора, в посока АМ „Тракия“ при квартал „Кольо Ганчев“, предаде „Фокус“.

Те са част от митинга в града под липите, част от националния протест на зърнопроизводители и земеделци.

Очаква се след дефиле и прочитане на исканията, те да тръгнат към София, за да се включат в утрешния общонационален земеделски протест.

В Стара Загора не протестират само зърнопроизводителите, а и още 24 браншови организации, сред които животновъди, млеко и зеленчукопроизводители.

Нели Минчева от Карлово пише във ФБ: Ако от магистрала „Тракия“ слизате към Стара Загора, навярно няма да можете да стигнете до града.

Вече четвърт час през наше село се точи колона селскостопански машини със знамена и надпис „Протест“, навярно ще можете да стигнете най-много до летището.

Още вчера в група в социалните мрежи, Инициативен комитет за провеждане на общонационален земеделски протест публикува призив към всички пътуващи.

„Уважаеми граждани, моля да ни извините и да не предприемате пътувания на 18 и 19 септември.

Главни пътища ще бъдат затворени в понеделник на територията на цялата страна, а във вторник столицата ще бъде блокирана заради протестите на българските фермери, за да го има българското производство на пазара!“, пишат от инициативния комитет.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.