С пура в ръка Васил Божков обяви: У дома съм

С пура в ръка Васил Божков обяви: У дома съм

С публикация във Facebook, придружена от снимка как пуши пура, Васил Божков обяви, че си е у дома и честити днешния празник.

„Благодаря ви за подкрепата”, пише той.

Във вторник съдът освободи бизнесмена под домашен арест, като той ще носи електронна гривна. Дотук се стигна, след като защитата му обжалва постоянното задържане.

„Не се оплаквам, но на 67 години не е лесно в ареста”, обясни вчера Божков.

Софийският апелативен съд прие, че е налице обосновано предположение за виновността на обвиняемия в извършването на по-голяма част от престъпните деяния, за които е привлечен към наказателна отговорност.

Съществува опасност от укриването му, но с оглед предприетите от страна на държавното обвинение обезпечителни мерки, тя е със занижен интензитет.

С тези мотиви съдът измени мярката за неотклонение „задържане под стража“, взета спрямо обвиняемия от първоинстанционния съд, в „домашен арест“ с проследяване с електронна гривна.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.