Учител в САЩ: Няма паника по магазините, но има умиращи в болниците

Властите в САЩ удържиха ограничителните мерки до 30 април, въпреки настояването на американския президент Доналд Тръмп работниците да се върнат на работа още в средата на месеца. Америка в момента е гореща точка, където броят на заразените хора надвишава двукратно този в страните от Азия, а смъртността върви към заплашителни измерения. 

На вчерашната пресконференция Тръмп беше видимо с тъжен вид. Той спря да нарича вируса китайски. Президентът говори за голямата тежест на пандемията – не само икономически, но и от здравна гледна точка. Критиката към него в момента не е толкова голяма. Интересното е, че губернаторите се оказаха много активни, голяма сила в битката със заразата. Това коментира журналистът и преподавател в California State university Христофор Караджов в ефира на Bulgaria ON AIR

Според него действията на губернаторите са обърнали отношението на президента към пандемията. 

„Има признаци, че мерките започват да обръщат данните, където закъсняха. Тестването започва да нараства, но не е само въпросът в регистрираните, а и че има умиращи в болниците. Паника няма по магазините, не сме ограничени по отношения на излизанията“, допълни той. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.