Дъщеря на починал пациент във Враца обвини лекарите, а те отвърнаха: „Не сме богове“

След като дъщеря на починал пациент с ковид обвини в ефира на bTV лекарите от врачанския спешен център, лекарите реагираха. Тя твърди, че не е получила офицално уведомление за смъртта му и че не е получила данни от какви усложнения е починал татко й, пише actualno.com.  Ралица Андровска твърди, че линейката се е забавила 50 минути, в нея имало само шофьор и парамедик, който не е прегледал баща ѝ.           „Баща ми успя сам да се облече и да стигне до линейката. За лечението му само мога да гадая как е продължило на база на становището, което получих. Защо е откаран в Спешния център, а не до COVID отделение – не знам, след като беше казано, че той ще бъде откаран в такова в Кожния диспансер, където аз лично звънях няколко пъти“, твърди Ралица. Тя смята, че от портфейла на бащата са изчезнали и 50 лв.              От Спешна помощ-Враца определиха твърденията на жената като неверни. По случая започва проверка, а директорът на врачанската болница предупреди, че ако обвиненията се окажат безпочвени, той ще заведе дело срещу дъщерята на починалия мъж. Шофьорът на линейката Светлозар Тодоров също заяви, че не приема обвиненията на Ралица.              „Когато пристигнахме на адреса, пациентът беше в много тежко състояние. Фелдшерът прецени, че трябва да се транспортира до Спешното отделение“, каза той, а парамедикът Параскева Симеонова допълни, че пациентът е бил прегледан и му е подаден кислород още в линейката. „Аз лично от входа до линейката съм го пренесъл със столчето“, каза още шофьорът. Според парамедика семейството е трябвало да повика помощ преди 2-3 дни.        От Националната асоциация работещите в спешна медицинска помощ написаха във Facebook: „Колеги в спешното, направили сте каквото е било по силите ви. Ние, сме само медици,не сме богове,контролиращи Живота и Смъртта“.              „Колеги, не сте виновни, че не сте облекли и обули болния, докато близките са го съзерцавали.Колеги не сте виновни, че сте го закарали в спешното, а не направо в КОВИД отделение.Така се прави по цял свят, преди хоспитализация, болният се диагностицира в Спешното“, пишат още медиците.
След като дъщеря на починал пациент с ковид обвини в ефира на bTV лекарите от врачанския спешен център, лекарите реагираха.

Тя твърди, че не е получила официално уведомление за смъртта му и че не е получила данни от какви усложнения е починал татко й.

Ралица Андровска твърди, че линейката се е забавила 50 минути, в нея имало само шофьор и парамедик, който не е прегледал баща ѝ.

„Баща ми успя сам да се облече и да стигне до линейката. За лечението му само мога да гадая как е продължило на база на становището, което получих. Защо е откаран в Спешния център, а не до COVID отделение – не знам, след като беше казано, че той ще бъде откаран в такова в Кожния диспансер, където аз лично звънях няколко пъти“, твърди Ралица. Тя смята, че от портфейла на бащата са изчезнали и 50 лв.

От Спешна помощ-Враца определиха твърденията на жената като неверни. По случая започва проверка, а директорът на врачанската болница предупреди, че ако обвиненията се окажат безпочвени, той ще заведе дело срещу дъщерята на починалия мъж. Шофьорът на линейката Светлозар Тодоров също заяви, че не приема обвиненията на Ралица.

„Когато пристигнахме на адреса, пациентът беше в много тежко състояние. Фелдшерът прецени, че трябва да се транспортира до Спешното отделение“, каза той, а парамедикът Параскева Симеонова допълни, че пациентът е бил прегледан и му е подаден кислород още в линейката. „Аз лично от входа до линейката съм го пренесъл със столчето“, каза още шофьорът. Според парамедика семейството е трябвало да повика помощ преди 2-3 дни.

От Националната асоциация работещите в спешна медицинска помощ написаха във Facebook: „Колеги в спешното, направили сте каквото е било по силите ви. Ние, сме само медици,не сме богове,контролиращи Живота и Смъртта“.

„Колеги, не сте виновни, че не сте облекли и обули болния, докато близките са го съзерцавали.

Колеги не сте виновни, че сте го закарали в спешното, а не направо в КОВИД отделение.Така се прави по цял свят, преди хоспитализация, болният се диагностицира в Спешното“, пишат още медиците.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.