Късен туристически сезон това лято, стартът от 1 юли

Късен туристически сезон това лято, стартът от 1 юли

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разбирам напрежението, предвид факта, че туризмът е сред най-сериозно засегнатите сектори. Разбирам очакванията всичко да става сега и веднага, но да се намери баланс е изключително трудно. Не искам да се остава с манипулации и внушения, че държавата нищо не прави и че министерството нищо не прави“. Това коментира пред БНР министърът на туризма Николина Ангелкова по повод поисканата ѝ оставка.

Още по темата

26 апр 2020 10:35

28

24 апр 2020 10:24

43

Тя подчерта, че мерките са регламентирани законово. 

„Това, което имаме като искания от всички, касае основно искане на осигуряване на средства от държавата… Има осигурени различни инструменти и възможности. Министерството на туризма е разработило стратегия за късен летен сезон. Нашите срокове са за стартиране на късен летен сезон от 1-ви юли. За това индикации ни дава факта, че засега няма отказани индикации“, посочи тя.

 „За мен е важно да продължавам това, което правим с колегите, и в диалог с бранша и с колегите от ЕС да търсим работещи решения. За утрешната среща сме предложили в т.нар. възстановителен план, който ЕК предложи за възстановяване след кризата, средствата за туризма да са около 20% от целия пакет и да има отделен инструмент за туризма. Правим всичко възможно заедно с обединени усилия да имаме тези общи мерки, включително и по отношение на поетапното отваряне на границите… Искаме да има единни правила, за да не се създава хаос“, настоя Ангелкова.

 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.