Емануил Йорданов: Рашков няма да бъде избран за шеф на КПКОНПИ, защото се страхуват от него

Емануил Йорданов: Рашков няма да бъде избран за шеф на КПКОНПИ, защото се страхуват от него
Според бившият министър на вътрешните работи съдебната реформа може да се случи, когато в НС се съберат юристи с богат опит

Беше ли полезна фиксацията на властта върху наказателната реформа?

“Има реална амбиция за промяна, но какъв би бил резултатът е друг въпрос. Днес се вижда, че няма надежда законопроектът за КПКОНПИ да бъде приет на две гласувания и да стигне до Държавен вестник. Въпреки всичко е хубаво, че се работи и има някакви идеи, които биха могли да бъдат използвани в следващо НС”, коментира бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов в Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че близо 20 години има разследващи органи в митниците и няма нищо лошо, ако има още един вид разследващи, стига да има прецизна правна регламентация и да не се позволява злоупотреба с права. Според него Бойко Рашков няма как да бъде избран, защото се е оказало, че твърде много хора се страхуват от него.

“Делата за задържанията около Борисов са преминали само през първа инстанция, не съм чувал да са разглеждани в Административния съд София град, така че е твърде рано да говорим за краен резултат. Рашков е достатъчно квалифициран като юрист, освен това не е човек, който би могъл лесно да бъде уплашен. Би могъл да свърши работа. Твърде много хора предпочитат да има някой начело на комисията, на който да не му се чува нито името, нито гласа”, каза Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му дори и да не бъде избран Рашков заради политическите трусове, ако има стремеж да бъде избран човек с подобна професионална биография, нещата могат да потръгнат в значително по-добра посока. Той очаква да има обединение срещу приемането на ново правителство и то в същият състав, който се обедини по време на вота на недоверие.

“Това обединение е свързано със страха и тежка носталгия към властта. Не мога да разбера защо ГЕРБ си мислят, че могат да се върнат обратно в нея. Твърде бързо забравиха, че хората ги изгониха от властта с развалени домати и вмирисана риба”, добави Йорданов.

Бившият министър на вътрешните работи смята, че съдебната реформа може да се случи, когато в Народното събрание се съберат юристи с богат опит и сериозни познания в сферата.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.