Емил Димитров – Ревизоро: Няма да уволнявам експерти

Новият министър на околната среда Емил Димитров, по-известен с прякора Ревизоро, който депутати вече обърнаха на Язовиро, обеща, че няма да бъде реваншист, нито ще уволнява експерти.

Още по темата

15 яну 2020 11:43

63

14 яну 2020 22:30

23

„Аз ще съм администратор, ще възлагам задачи, ще търся персонална отговорност, но няма да съм каквато и да било метла – синя, червена, жълта“, каза той, след като се закле като министър.

Димитров призна, че се е съгласил да поеме поста от подалия оставка Нено Димов, макар и в труден момент заради кризата с безводието в Перник заради съвестта си.

Иван Ченчев: Водната криза е криза на управлението

„Не може да ми гласуват доверие, да ме сложат в листата за депутат и аз да ги предам, защото ми е по-добре като народен представител“, сподели той.

„Преди да взимам крайни решения аз лично ще се консултирал с експертите за детайлите. Ако трябва ще искам още хора, ако трябва ще искам промяна на хора. Аз не съм компетентния по всичко, делегирам отговорности на всички, първата ми работа ще е да отида, да се запозная, трябва да се погледне експертния потенциал, има много качествени хора, които са уволнени“, посочи още Димитров.

Според него не може да се твърди, че ламти за постове защото като министър ще бъде с по-нисък ранг от този на законотворец.

Ревизоро се надява да се справи добре като министър и да помогне на всички, които вече са ангажирани с кризата в Перник.

Освен това призна, че дядо му е от Перник, а в града продължават да живеят вуйчовците му и други негови роднини.

„През целия си живот съм бил държавен служител и съм работил за всяко правителство. Работил съм и с Вежди Рашидов, и с Драгомир Стойнев“, каза още той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.