„Льо Монд“: Българите 100 дни искат оставка на 61-годишния бивш пожарникар и бодигард Борисов

„Льо Монд“: Българите 100 дни искат оставка на 61-годишния бивш пожарникар и бодигард Борисов
Авторитетната френска медия Льо Монд излезе със статия-обзор за нестихващите вече 3 месеца антиправителтвени демонстрации и вкопченото във властта правителство.

Статията описва лицата на протестите така:

„Млади студенти, развяващи европейски знамена, мобилизирани юристи срещу корупцията, майки, които искат повече социална помощ за децата си с увреждания, православен свещеник извън границите на своята църква, понякога социалисти или крайнодесни активисти“

„Льо Монд“ описва как всяка вечер в продължение на близо три месеца сценарият в така наречения „триъгълник на властта“ е един и същ, но никога напълно идентичен. В статията се споменава и за очквания 100-тен ден на протестите, който ес пада на 16 октомври, когато ще се състои петото поред Велико народно въстание.

Тогава, информират френските журналисти, протестиращите ще се съберат да извикат „Оставка, оставка“, обръщайки се към министър-председателя Бойко Борисов и към „всемогъщият“, както го наричат от изданието, главен прокурор Иван Гешев.

Отровното трио пък е представено като цитирам „организационния комитет на протестите, който включва освен журналистът и виден адвокат и известен скулптор. Всички са обединени за оставката на премиера Борисов – 61-годишният бивш пожарникар и бодигард, който управлява България почти непрекъснато от 2009 г. насам.“

Финалът на статията в Льо Монд е безпощаден: „протестите избухнаха това лято след два случая, които хвърлиха ярка светлина върху мащаба на проблема в страната със 7 милиона души, която е едновременно най-бедната и корумпирана в Европейския съюз.

Източник: BSTV.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.