Мангъров: Във всяка страна има хора като мен, на които се заглушава гласът

Мангъров: Във всяка страна има хора като мен, на които се заглушава гласът
Доц. Атанас Мангъров за пореден път заяви, че мерките за борба с коронавируса не само у нас, а и навсякъде, не са правилни.

„Виждате е, че във всички страни, които са най-затворени, там броят на случаите расте. Защото мерките не са добри.

Шведският крал каза, че във всички страни НОЩ-овете се опитват да дирижират Виенската филхармония пред телевизора. Средната възраст на починалите от Ковид у нас е 75 години, а средната продължителност на живота е 74. Какво очаквате да ви се случи на 75 години?

Ако не умре от Ковид, ще е от нещо друго. Човек все още не е станал безсмъртен. Трябва да се спазват някои елементарни неща. Хорта, които са рискови и може да изкарат заболяването тежко, да не ходят там, където се струпват хора.

Всички останали трябва да живеят свободно. Да се спазва елементарна хигиена. Стигна се до абсурдната ситуация лекарите да се страхуват в болниците им да дойдат болни. Нали затова са тези болници?“, каза той в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Тези нови мутации не засягат хората, които са изкарали Ковид. Ваксината действа както на стария щам, така и на новите. Той не е по-смъртоносен.

Това е нещо, което ще премине през достатъчен брой хора, за да се стигне до колективния имунитет. Питат ме: „Да се ваксинирам ли?“. Аз казвам: „Все едно да ме питате дали да се жените. Ами ако се обичате, женете се“.

Не са добре тествани тези ваксини. Всеки, който го е страх, да се ваксинира, аз съм за ваксините, но не и да са задължителни.

Това е неетично. Аз се занимавам отдавна с Ковид, никога не съм носил маска, мил съм си ръцете. Във всяка страна има хора като мен, на които се заглушава гласът

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.