Повърхности, които няма да искате да докосвате повече

Повърхности, които няма да искате да докосвате повече

Снимка: Istock

Не е изненада, че животът след разхлабването на мерките, наложени заради пандемията от коронавируса, няма да е същият. Хората по света вече са по-информирани за това как се предават вирусите и бактериите, и как трябва да се предпазват. Когато малко по малко животът ни започне да добива нормалност, все пак вероятно ще има неща и повърхности, които няма да искате да докосвате, защото са потенциални преносители на вируси. Кои са те?

Перилата на ескалатора

Следващият път, когато се качите на ескалатор сигурно ще се замислите дали да се докосвате до перилата му и да се подпирате. Обществените места, на които има подобни съоръжения, се пипат от стотици хиляди мръсни ръце на ден. Те са гладки повърхности, на които специалисти казват, че микробите се задържат най-дълго. Затова вероятно няма да искате да докосвате подобни повърхности.

Изворни чешми

Скоро всички паркове и градини ще бъдат отворени за разходки и обществено ползване. В тях има чешми, които ще бъдат достъпни отново. Те обаче надали ще бъдат така привлекателни, както преди. Стотици устни докосват тези чешми и надали ще ви хрумне да се наведете отново и да пиете вода от обществена чешма, която не се дезинфекцира.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.