“Подкрепа”: Приватизацията е направена законно, но неморално

Приватизацията в България е направена законно, но неморално, смята Димитър Манолов, президент на КТ “Подкрепа”.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира съобщението, разпространено от прокуратурата, в което се посочва, че главният прокурор Иван Гешев е възложил на ДАНС да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес.

“Никой не успява да стигне докрай в този процес, защото нямат капацитет. Приватизацията е процес, който е като море. Твърде много от нещата са напълно законни, но напълно безнравствени”, каза Манолов.

Президентът на КТ “Подкрепа” допълни, че в този процес са участвали 5 правителства.

Още по темата

12 фев 2020 22:50

15

12 фев 2020 09:46

356

12 фев 2020 09:20

37

“Законът за приватизацията в първия му вариант беше приет 1993 г. – правителството на Любен Беров, после на Жан Виденов, Костов, после на Царя и на Борисов. Сменили са се 5 политически режима и да намериш кусур в този огромен политически процес на когото си искаш – не е трудна работа”, допълни той.

По думите му давността е изтекла, а със задна дата да се свали давността е сложна работа, защото противоречи на правни принципи.

“Аз съм свидетел по едно в Спецсъда за една приватизация, която не беше чак толкова отдавна – преди 10 години, и това дело се търкаля поне 5 години. Вие представяте ли си как изглежда цялата тази процедура за над 5 хиляди неща, които са ставали преди 20 години”, попита той.

Манолов допълни, че не би се изненадал, ако се прояви повече старание към компаниите, които много бързо са се развили през последните години.

Водната криза в Перник продължава вече няколко месеца. Градът е на режим от 18 ноември. А от кмета на Радомир стана ясно, че градът може да е следващият, който ще бъде на воден режим.

“За водния сектор нямам категорично становище, но начинът, по който се управлява в момента не е най-добрият. Тези загуби не са от течове, загубите са от неинкасирани количества вода, от открадната вода. Но е по-удобно да го отчетеш като загуби, защото иначе трябва да обясниш нещо. Техническите загуби по системата са най-вероятно не повече от половина от това, което се отчита. Кражбата е от всички потребители”, каза президентът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов в студиото на “България сутрин”.

Според него половината от количества, които се отчитат като “загуби”, ние си мислим, че са технически загуби, а те са съвсем друг тип. Манолов посочи, че има хора, които ползват вода за напояване, която не се отчита.

Той изрази мнение и за данните за последното тримесечие, които сочат, че 2517 лв. месечно са необходими за нормален живот на 4-членно домакинство. Данните са на Института за синдикални и социални изследвания към КНСБ.

Манолов заяви, че газът ще намали разходите на едно семейство – ще плащат по-малко за парно, живот и здраве, по-малко и за хляб. Но това нямало как да се отрази драстично на нашия бит.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.