Путин изнася урок по „Финанси и кредит“ на Запада! Искате си парите? Заповядайте, те са във ваша сметка в руска банка! Санкциите удариха и ЕС банки

Путин изнася урок по „Финанси и кредит“ на Запада! Искате си парите? Заповядайте, те са във ваша сметка в руска банка! Санкциите удариха и ЕС банки

Владимир Путин изнася урок по „Финанси и кредит“ на Запада!

Вчера той подписа указ, според който всички страни, които са обявили санкции и им се дължат плащания по облигации, може да си получат вземанията в рубли по сметка в руска банка.

По този начин се избягва възможността кредиторите да обявят в неплатежоспособност руските компании. Сиреч те са си платили задълженията, но заради санкциите, които Запада е наложил, кредиторите няма да получат парите си, тъй като се явяват  възпрепятстваща плащането страна. Искате си парите? Заповядайте, те са във ваша сметка в руска банка.

За да се избегнат възможности за тълкуване, Владимир Путин поставя и защитна клауза за курса на рублата. Тоест, колкото повече обезценява Запада рублата, толкова по-малко ще получат кредиторите.

Както е тръгнало скоро рублата ще се превърне в конвертируема валута, а на наложилите санкции ще им се наложи да плащат в рубли петрола и газа.

Нека припомня, че когато в Русия е имало университети, некои люде отвъд океана не са били открити от Колумб! Бъдете здрави!

Димитър Байрактаров

https://www.facebook.com/dimitarbairaktarov/posts/10218823309353773

Санкциите удариха и ЕС банки, индексите са долу -25% и това на фона на дългова криза + инфлация. Което щв дигне още повече дълга. А между сащ и ес кой колко ше загуби като стокообмен се вижда ясно от графиката. На финала ес губи в пъти vs USA / Русия

May be an image of text that says 'More to Lose New sanctions would fall harder in Europe, which unlike the U.S. does plenty of business with Russia Exports to Russia Imports from Russia European Union $104.1B 13.2 U.S. 177.9 29.2 Source: Eurostat, U.S. Census Bureau eau Note: Data for 12 months through Nov. 2021 Bloomberg'

No photo description available.

Тодор Ангелов Ангелов

https://www.facebook.com/todorenergy/posts/336790631722732

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.