Радев: Отиващото си правителство изцеди хазната със спорни проекти и безразборни предизборни харчове

Радев: Отиващото си правителство изцеди хазната със спорни проекти и безразборни предизборни харчове
Депутати от различни цветове не можаха да се обединят около каузата за свободна и справедлива България.

Нещо повече, аз оставам убеден, че бъдещето ни като народ зависи от способността ни да се обединяваме около почтеността закона и родолюбието.

Вярвам, че демократичното единодействие на личности от разни хоризонти ще ни изведе по пътя към демократична, достойна и просперираща България.

Предстоят ни тежки месеци, тежко наследство и, разбира се, засилена съпротива от силите на статуквото.

В тази обстановка пред този служебен кабинет стоят важни задачи – да гарантира нормалното функциониране на държавата, да осигури честни избори, обявявайки война на купения вот, да разкрие, доколкото е възможно за два месеца, истинската картина за състоянието на държавата, и най-важното, да направи първата крачка към укрепването на държавността, да даде увереност на българите, че страната може да се управлява почтено, прозрачно и отговорно.

Това каза президентът Румен Радев при представянето на служебния кабинет.

Отиващото си правителство изцеди хазната със спорни проекти и безразборни предизборни харчове, абдикира от отговорност и не внесе в парламента предложение за актуализация на бюджет.

Остави в най-трудния момент без финансова подкрепа пенсионерите, медиците и бизнеса. Вие, уважаеми министри, ще трябва да положите максимални усилия, за да докажете, че грижата за хората е най-важният приоритет на всяко едно управление, каза още Румен Радев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.