Рашков: Получих заплахи! Питайте ГЕРБ

Рашков: Получих заплахи! Питайте ГЕРБ
Вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че е получавал заплахи пред журналисти в парламента днес.

На въпросите какви са били те и от кого са дошли, Рашков каза само: Питайте ГЕРБ.

Не само Ицо Хазарта са заплашвали. ГЕРБ питайте, заяви Рашков в Народното събрание след като бе презизбран на поста си в редовното правителство.

Софийската градска прокуратура обяви, че шефът на ГДБОП Калин Стоянов се е опитал да притиска прокурори по разследването за милионите в чувал за магистрала „Хемус“, като е искал по-леко наказание за предполагаемия получател на парите Борислав Колев – срещу показанията му за други замесени в схемата.

На свой ред Бойко Рашков обвини прокуратурата, че пази бившите управляващи от наказателна отговорност.

„Разследването на „Хемус“ имаше един път, който можеше да бъде много кратък за стигане на крайния резултат и изведнъж се появи едно срутище, което се нарича градска прокуратура, коетo запуши този път. Надявам се това да е временно“, заяви министърът на вътрешните работи.

Жалко е, че българската прокуратурата „отново е изпълнила една политическа поръчка“, като е стопирала разследване, което засяга милиони български граждани, отбеляза Рашков.

„След като са постигнали целта, един от нашите служители им е казал, че за това, което са направили, трябва някой да понесе отговорност. Последва една оправдателна пресконференция, защото полицейските служители не са заплашвали нито един от прокурорите“, добави той.

Според него тук не става дума за освобождаване на задържания от отговорност, а е имало възможност да се използва ситуацията, така че по отношение на него да не се вземе най-тежката мярка за неотклонение.

„Той е искал да разкаже онова, което знае. И те са били готови с три екипа да проверят това, което е правил. От момента, в който получава тези милиони“, каза вътрешният министър.

Бойко Рашков заяви, че това е вторият случай, в който прокуратурата се намесва неправомерно, като атакува със следствени действия полицейски служители, „за да ги травмира и да им попречи да разследват“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.