Рокада в кабинета: Радев назначи нов правосъден министър, Янаки Стоилов става конституционен съдия

Рокада в кабинета: Радев назначи нов правосъден министър, Янаки Стоилов става конституционен съдия
Днес подписах указ за назначаването на Янаки Стоилов за конституционен съдия.

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

За такъв ход от страна на двамата се заговори още през лятото, но с повторното издигане на Стоилов за поста министър анализаторите смятаха, че държавният глава ще предложи друга фигура на КС.

Пред журналисти Радев обяви и новото име на правосъдния министър – Иван Демерджиев.

„Авторитетът му е безспорен и вярвам, че това ще бъде венецът на една достойна кариера на ценностен човек и професионалист“, каза държавният глава за Стоилов и добави, че новият министър на правосъдието е „юрист с авторитет и позиции“, който се е утвърдил като успешен и принципен заместник-министър.

Демерджиев е роден през 1975 г. Той е адвокат от 2001 г. Практиката му е в областта на гражданското и търговското право.

„Поздравявам МВР за процедурата по отнемането на лиценза на „Делтагард“. Времето на дерибеите свърши. В България е демокрация, в която няма място за частни милиции„, добави той.

По повод сезирането на Прокуратурата от здравния министър, президентът посочи, че е смаян как може бившият премиер Бойко Борисов да плаши българите, за да управлява предизборно техните страхове.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.