„Свободна Европа“: Стихотворението „Аз съм българче“ пречи за интеграцията на децата на имигрантите

„Свободна Европа“: Стихотворението „Аз съм българче“ пречи за интеграцията на децата на имигрантите
Българската редакция на финансираната от американското правителство медия „Свободна Европа“ публикува анализ на мерките, които са необходими да се предприемат, за да се интегрират имигрантите в България.

Правителството прави скрити съглашения, които могат да ни превърнат в официален бежански лагер на Европа

Една от тях е промяна на образователната ни система, така че тя да е не само за „етническите българи“, но и за имигрантите, идващи у нас.

„Свободна Европа“ твърди, че има „ксенофобски фон“ и че страната ни приема „собствените си малцинства като чужди“.

За да се промени това трябват не само законодателни промени, но и промяна на образователната система, предлага българският клон на американската медия.

Според анализа стихотворението „Аз съм българче“ пречи за интеграцията на децата на имигрантите у нас. Ето точен цитат на написаното:

“За да е възможна интеграцията, много сфери трябва да се променят, включително образователната система. Защото тя е скроена единствено по мярата на етническите българи.

Няма как децата на 100 000 имигранти да се почувстват пълноценна част от българското общество, ако са длъжни да учат „Аз съм българче“, без на образователната система да ѝ хрумва, че и те биха могли да научат българските деца на нещо и да обогатят живота им.”

„Свободна Европа“: Стихотворението „Аз съм българче“ пречи на децата на мигрантите

Т.е. стихотворението „Аз съм българче“ на Иван Вазов, изучавано в училищата, пречи на интеграцията на децата на мигрантите и те не могата да се почувстват пълноценна част от българското общество,

за което е виновна българската образователна система и тя трябва да се промени, за да не е само за „етническите българи“, е позицията на българската редакция на американската „Свободна Европа“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.