Семейство остана на улицата по време на епидемията

Семейство с две малки деца се озова на улицата по време на извънредното положение свързано, обявено заради кризата от COVID-19. Двамата родители изгубили работата си заради затварянето на туристически обект край прохода “Вратцата”.

Публикуван беше клип в групата “Враца – кажи на кмет и община”, в който се вижда как децата и родителите им напускат квартирата си. Клипът предизвика множество реакции и много хора се опитаха да помогнат на семейството. 

Бащата решава да си намери нова работа, за да изкарва пари за семейството си и успява само пет дни по-късно. Съпругата му обаче не може, тъй като трябва да се грижи за двете деца, които са на 3,5 и на 7 години. Проблемите за семейството от Враца не закъсняват. Те не могат да плащат наема си и имат затруднение с плащането на битовите сметки. 

“Работих в един ресторант, но го затвориха и останах без работа. След няколко дни един приятел ми намери друга работа, но там плащат по-късно и останахме един месец без пари. Разбрахме се с хазяина да платим по-късно. Обаче в събота, без никакво предупреждение, той дойде и ни принуди да напуснем. Трябваше да му платим 220 лева на 20 март. Разбрахме се да ги платим на 10 април, но той ни изгони”, разказва потърпевшият Васил Петров в ефира на Нова ТВ. 

Съпругата му обясни, че тя и жената на наемодателя са сключили договора, като споразумението било парите да се дават преди 10-о число. 

Наемодателят твърди, че семейството отказвало да плаща. “Не искат да плащат. Обади ми се и каза, че не искат да плащат и да си взема ключовете. Дължат пари за парно и за ток”, обясни той.

Община Враца е реагирала бързо веднага, след като информацията стигнала до кмета Калин Каменов. 

“Моята заместничка беше при семейството, минути след като това беше публикувано. Настанихме семейството в Младежкия център, където има стаи”, каза Каменов и допълни, че семейството ще получи общинско жилище, докато могат да разрешат проблема си.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.