Сервитьор от Пловдив: Молим се да не затварят и ресторантите, оставаме без доходи

Сервитьор от Пловдив: Молим се да не затварят и ресторантите, оставаме без доходи
Полиция и здравни инспектори продължават да проверяват дали се спазват противоепидемичните мерки в района на Пловдив.

Най-сериозни нарушения до момента са констатирани в областта. Едно от заведенията се е сдобило с акт за надвишаване на капацитета.

Актове са издадени още за пушене на цигари и неспазване на работното време. В самия град заведенията се изрядни и проверките са установили, че всеки обект спазва новото ограничение за работа до 23,30.

Най-притеснени от евентуално затваряне и на ресторантите са хората, които работят в тях. Те спазват стриктно дезинфекцията и носенето на маска през целия работен ден.

„Всички се молим да не се случва такова нещо да ни затворят. Много хора вече бяха на Бюрото по труда и нямат право да се възползват от техните услуги и всички ще останем без доходи”, заяви пред GLAS.bg Христо Иванов, който от над 10 години работи като сервитьор в Пловдив.

Собствениците на заведения също се стараят да спазват мерките, за да останат отворени, макар и с капацитет наполовина.

„С електронни термометри се мери температурата на хората, дезинфекцират се и след това се настаняват, за да няма струпване, да има разстояние между масите”, казва управителят на един от големите комплекси в Пловдив – 7 points.

В арт квартала Капана на Пловдив хората предпочитат да вечерят на открито или да изпият по един коктейл под открито небе на дистанция от метър и половина.

Заведенията бързо са приспособили площите пред тях с маси на открито и отоплителни уреди, за да стане възможен престоят навън. Членовете на Областния кризисен щаб обмислиха въвеждането на вечерен час, но на този етап се отказаха от крайната мярка.

„Аз си мисля, че дори да го въведат е много трудно някой да го следи и какво ще направи това, като през останалите 12 часа хората пак са навън”, казвал посетител на ресторант.

Затварянето на дискотеките и нощните клубове обаче не попречи на младежите да се събират на групи.

„Събираме се най-вече на домашно. Според мен трябва да отворят дискотеките, безсмислени са тези мерки”, категоричен е тийнейджър от Пловдив.

„Събират се на домашни партита, по паркове също”, разказаха момичета, които се бяха отправили на парти в центъра на града

„Хората го правят, защото няма друг начин да се съберат приятели и роднини”, казва друга пловдивчанка на 20-годишна възраст.

Работното време на коктейл-баровете в Пловдив в момента е ограничено до 23,30 часа / Глас БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.