Ултраси от Пловдив в ареста, вече има и осъдителна присъда

Полицията е задържала 30 ултраси са от агитките на Локомотив и Ботев, вече има издадена и една бърза присъда. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който заедно с главния прокурор Иван Гешев са в Пловдив. 

Иванов призова футболните агитки да се радват на спорта, без да вкарват насилие в него.

Още по темата

17 юни 2020 08:47

2

“Целта на прокуратурата е към края на годината да има в различни нива на битовата престъпност намаления. Сигурни сме, че сме на правилния път и ще достигнем тази цел. Това, което е недопустимо, независимо от повода и извършителя на престъпление, в центъра на втория най-голям град в страната група от хора да нападат, въоръжени с крака от маси. Недопустимо е да се бият хора. В последния случай е нападнат следовател с 23-годишна служба. Недопустимо е хора, които твърдят, че са фенове на спорта, да си устройват масови сбивания, това да се снима и да е повод за гордост”, заяви главният прокурор Иван Гешев.

В момента тече акция срещу битовата престъпност на територията на Асеновград, Хисаря и Пловдив.

Софийска градска прокуратура се е самосезирала за записа, за който се твърди, че е на премиера Бойко Борисов. Експертизата ще е в две направления – дали става въпрос за незаконно използвано средство, или е фалшифициран запис. Според Гешев, като гражданин, записването с телефони е превърнато в национален спорт.

На въпрос дали е бил заплашва, Гешев поясни, че това не е тема, която касае българските граждани. Той обаче бе категоричен, че е бил наясно със служебните си задължения и рисковете, които крият.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.