60 000 души напуснаха домовете си в Сирия заради въздушни атаки

60 000 души напуснаха домовете си в Сирия заради въздушни атаки

Снимка: БТА

Около 60 000 души са били принудени да напуснат дома си в последните седмици заради масираните въздушни удари в части на северозападната провинция Идлиб, съобщи агенция на ООН, цитирана от ДПА.

„До 60 000 са били прокудени от домовете си в Северозападна Сирия, главно в провинция Идлиб, в последни седмици“, каза Даниел Мойлан, говорителка Службата за координиране на хуманитарните дейности на ООН (OCHA) за Сирия.

От началото на месеца в южните и източните части на Идлиб, последното укрепление на бунтовниците в Сирия, са подложени на интензивни сирийски и руски въздушни удари, пише БТА.

Още по темата

20 дек 2019 21:15

134

19 дек 2019 07:20

24

11 дек 2019 10:15

4

Вчера базираният във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права посочи, че в последното денонощие в цивилни зони в района са били нанесени на 400 въздушни удара.

Според активисти в Идлиб вследствие на интензивните бомбардировки тази седмица в района са били убити над 100 души, повечето от които – деца.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.