Диляна Гайтанджиева разобличи „фактчекърите“ на БТВ в лъжа

В предаването на Светльо Иванов – Индиеца по неолибералната Боливуд ТВ започнаха нова рубрика за саморазправа с журналисти от неетнически либерален идеологически и индийски произход.

БТВ, която лъже като дърта индийка на пазара в Мумбай, че е телевизията на всички гледни точки, опита публична екзекуция с подръчни средства на доказан журналист.

За срам на великата Прародина Индия, която вече кацна на Луната, активното мероприятие на Боливуд ТВ претърпя пълен крах с примитивните си лъжи за някакви „ГМО комари“, които нелепо опитаха да припишат на разследващия журналист Диляна Гайтанджиева. За разлика от жалките индивиди в студиото, Диляна е специализирала в CNN Вашингтон, Атланта и Лондон и има десетки репортажи за световните медии, повтарям, за СВЕТОВНИТЕ медии от горещите точки в Близкия Изток и Африка.

Ето как тя отговори на клеветниците, които излъгаха нагло и като истински мерзавци пропуснаха да я потърсят да се защити от клеветите им. Живеем през 2023 година, но ако гледаме БТВ, там се усеща като Сталинските репресии от ранната 1953 година. Мракобесната ДС се хили през мутрата на Васил Терзиев и ни говори през мазната усмивка на красавеца Радж Капур, познат повече като Светослав Иванов. Подобна дискриминация по идеологически признак е позната само от тоталитарните комунистически времена.

ПОЗИЦИЯТА на Диляна Гайтанджиева:

За сведение на БТВ, когато правят фактчек на фактите, е хубаво да ме бяха потърсили с право на отговор, за да им покажа, че филмът ми за биолабораториите, финансирани от Пентагона, е заснет и излъчен още през 2018 г. от ливанската телевизия Al Mayadeen, която очевидно не е руска телевизия (линк по-долу), и показва биолабораторията, финансирана от Пентагона, в Тбилиси, Грузия. Филмът показва, че Пентагонът е финансирал такива биолаборатории в 25 държави по света – информация, базирана на документи.

Никога не съм казвала, че в България има американски биолаборатории, в които се разработва оръжие. Това, което казах, е, че Пентагонът започва програма, свързана с изследвания на вируси и български войници във ВМА. В статията си показах документи по програмата, които БТВ удобно пропуснаха да покажат. Документите са от регистъра на федералните поръчки и договори на правителството на САЩ.

„Възраждане“ отправиха парламентарно питане и поискаха да им бъде предоставено споразумението, подписано между представители на България и представители на САЩ по повод тази програма, както и цялата съпътстваща кореспонденция.

Такива документи не бяха предоставени. Ако БТВ искат да разследват истината, би следвало да поискат въпросното споразумение и цялата съпътстваща документация, за да се знае каква е тази програма и какво включва. Така се прави фактчек или поне така е по правилата на журналистиката.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.