Валери Симеонов седна до Караянчева, ДПС се ядоса

Валери Симеонов седна до Караянчева, ДПС се ядоса

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов за пръв път зае мястото си на зам.-председател на НС и седна до шефката на парламента Цвета Караянчева. Това обаче предизвика недоволство сред депутатите от ДПС и в знак на протест те напуснаха пленарната зала.

Още по темата

20 май 2020 09:44

101

21 фев 2020 11:12

11

Симеонов беше избран на 20 ноември миналата година за зам.-шеф на НС на фона на спонтанен граждански протест и недоволство от страна на ДПС и „Атака“. Симеонов зае мястото на Явор Нотев от „Атака”, който стана независим депутат.

Кошмарът на майките на децата с увреждания беше възнаграден от ГЕРБ и БСП. За тях хората са човекоподобни. Това легитимира недоразумение в политиката”, каза по време на дебата за избора на Симеонов председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Изборът на Валери Симеонов получи критики и от „Атака”. „Стъпка по стъпка се стигна до това безчестие – да се предложи за зам.-председател на Народното събрание един провалил се вицепремиер”, посочи Павел Шопов от „Атака”.

Докато депутатите спореха подходящ ли е Симеонов за поста, протестиращи срещу избора му блокираха жълтите павета.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.