Това ще гарантира на всички българи инфлация плюс поне 10% над средноевропейската, т.е. обикновения българин ще обеднее допълнително…

Това ще гарантира на всички българи инфлация плюс поне 10% над средноевропейската, т.е. обикновения българин ще обеднее допълнително...
Каквото баба си знае това си бае.

Та и аз така с разясняването на вредите от влизането на България в Еврозоната, особено ако това стане сега.

Инфлацията ще скочи значително. Причината за това е, че към момента резервите, които са задължени да подържат банките по изискване на БНБ е 10% от привлечените средства.

Това в момента се равнява приблизително на 13 млрд. лв. С влизането на България в Еврозоната изискването за подържане на резерви ще падне на 1%.

Т.е. около 12 млрд. лв. ще се влеят на пазара. Както знаем от елементарните правила на икономиката увеличаването на паричното предлагане на фиатни пари води до пропорционално увеличение на инфлацията.

Това ще гарантира на всички българи инфлация плюс поне 10% над средноевропейската, т.е. обикновения българин ще обеднее допълнително.

За бонус ще си имаме значително повишаване на рисковото кредитиране от банките, които ще се опитат да раздадат този ресурс като кредити по възможно най-бързия начин и по тази причина ще занижат изискванията към кредитополучателите.

Това на следващия етап ще се превърне в натрупване на лоши кредити в самата финансова система, което ще доведе до още по-сериозни проблеми.

Daniel Bojilov

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.