Шефът на депутатите от ГЕРБ: Войната между институциите не я започнахме ние

Войната между институциите не я започнахме ние. Предизвикателството беше от страна на президента, заяви пред БНР Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ.

Тя допълни, че управляващите не са открили конкретен повод за обръщението на Румен Радев, в което той обяви, че снема доверието си от правителството на Бойко Борисов.

Още по темата

8 фев 2020 12:39

65

5 фев 2020 08:56

152

4 фев 2020 13:54

457

4 фев 2020 12:09

1260

“Събрахме се, обсъдихме и решихме, че от наша страна гарантираме уважение към институциите, взаимодействие в рамките на предвиденото от закона, защото така реализираме даденото ни доверие от българските граждани, ангажираме се с това да имаме разумен диалог и разчитаме на същото отношение, защото това е в интерес на България”, посочи Дариткова.

По думите ѝ от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е дошло предложението за намаляване на напрежението в отношенията с президентската институция и обявяване на примирие от страна на управляващите.

Дариткова посочи, че от ГЕРБ се отнасят изключително отговорно към всеки протест. Шефът на депутатите на управляващата партия обаче беше категорична, че не трябва да се се спекули с важни теми и да се подклаждат страхове у хората по темата за влизането ни в “чакалнята” на еврозоната.

“Имаме ясно обединение между всички политически сили за това, че посоката на България е влизане в еврозоната. Това потвърждава и нашата евроатлантическа ориентация, защото става дума не само за финансови параметри, а и за геополитическа ориентация”, посочи Дариткова.

Тя уточни, че България е подложена на наблюдение по отношение на корупцията освен от САЩ и от европейския механизъм за сътрудничество и проверка. Дариткова заяви, че очаква в скоро време страната ни да се справи с корупцията в размерите, в които са очакванията и на самите граждани.

България винаги е водила разумна и балансирана външна политика, но категорично тя е ориентирана в евроатлантическа посока, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.